Inka Pinakolada
Compoziție:
- Ingrediente pentru cubuleţele de cafea de gheață:
- 1 pahar de apă
- 5 lingurițe de cafea Inka
- formă pentru cubuleţele de gheață
- Ingrediente pentru Pinacolada:
- cubuleţe de cafea de gheaţă
- 500ml de lapte de cocos
- 150g de ananas în sirop
- 6 lingurițe de fulgi de cocos
- 5-6 linguri de suc de ananas
- 2 lingurițe de miere
Pregătire
Pentru prepararea cubuleţelor de cafea de gheață aveţi nevoie, în primul rând, de cafea opărită tare Inka. Turnaţi cafeaua rece într-o formă pentru cubuleţe de gheață și congelaţi.
Tăiați ananasul în bucăți mici și prăjiţi fulgii de cocos pe o tigaie uscată până când obţin o culoare aurie. Turnați în blender laptele de cocos și adăugaţi cubuleţele de cafea Inka și mărunțiți. Adăugaţi apoi ananasul tocat, fulgii de cocos prăjiţi si 2 linguriţe de miere, amestecaţi bine cu blenderul și turnaţi în pahare. Deasupra puteţi presăra cu fulgi de cocos.