Alimentația în timpul sarcinii

În timpul sarcinii, unul dintre cele mai importante aspecte este o alimentație corectă, calitativă și nu cantitativă. Mai exact, femeile însărcinate ar trebui să fie atente la ce consumă, în așa fel încât să existe un echilibru nutrițional pentru dezvoltarea bebelușului.

Fructele și legumele nu ar trebui să lipsească din alimentație în timpul sarcinii. Cele mai indicate sunt legumele verzi (salata, spanac, sparanghel, broccoli, dovleac, morcov) sau fructele pline de vitamine (portocale, pere, struguri, zmeura, ananas, pepene verde, cirese, afine, etc.).

Este important și aportul adecvat de proteine animale. Așadar, în timpul sarcinii, sunt recomandate laptele, iaurtul sau brânzeturile, ouăle dar și carnea slabă (pește, pasăre, carne roșie slabă). O parte dintre aceste alimente ajută, în mod evident, și la aportul de fier necesar în perioada de așteptare a unui bebeluș.

Printre alimentele bogate în fier se mai numără și cerelalele integrale care sunt, în același timp, o importantă sursă de fibre, ca și nucile sau fructele uscate.

Inka vine și ea în ajutorul viitoarelor mămici deoarece este realizată 100% din ingrediente naturale, fiind o băutură slabă în calorii (14 kcal), dar hrănitoare. Mai mult decât atât, Inka este o sursă de fibre și totodată un motiv pentru un moment bun de răsfăț deoarece poate fi consumată la orice oră din zi sau din noapte. De asemenea, Inka poate fi preparată în nenumărate feluri savuroase.

Ce conține Inka?

Inka este o esență naturală derivată din orz, secară, cicoare și sfeclă de zahăr. Cu ajutorul ingredientelor armonioase și a conținutului ridicat de cereale, Inka reușește să combine valorile nutriționale cu un gust suav, o aromă subtilă și o spumă delicată.

 Inka este o băutură care poate fi consumată în siguranță chiar și de copiii care au peste 3 ani, de viitoarele mămici, dar și de cele care alăptează.

 

 

 

Rețetă – Băutură cu vanilie

Ingrediente:

3 lingurițe de Inka clasică

O păstaie de vanilie

250 ml de lapte de migdale

Nucșoară/scorțișoară opțional

Mod de preparare

Se adaugă 3 lingurițe de Inka într-o cană, apoi se adaugă laptele cald și se amestecă bine. Se taie păstaia de vanilie pentru a se obține o esență de vanilie și se adaugă peste băutura obținută. La final, se stropește cu scorțișoară.

Savurați cu plăcere!

 

 

Pentru a facilita utilizarea website-ului, site-ul utilizează fișiere cookies. Puteți gestiona setările fișierelor cookie utilizând opțiunile browserului dumneavoastră. Faceți clic pe sunt de acord pentru ca această informație să nu apare din nou.

Sunt de acord